به گزارش خبرنگار مهر، منصور استادی صبح سه شنبه در دیدار با شهردار ساوه با اشاره به لزوم فعال سازی ستادهای بازآفرینی شهری در سراسر کشور گفت: تجربههای جهانی و کشور نشان از این دارد که ساماندهی و توانمندسازی بافتهای ناکارآمد شهری (بافت فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی و بافت تاریخی)، مستلزم جامعیت در نظام برنامهریزی و بودجه، انسجام سازمانی و همکاری بینبخشی (اعم از دولت و نهادهای حاکمیتی) و جلب مشارکت مردمی و همراهی گروهها و نهادهای مختلف اجتماعی، اعم از داوطلبان و سازمانهای غیردولتی و همچنین بخش خصوصی است.
مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار افزود: اثربخشی و پایداری این اقدامات زمانی حاصل میشود که شهرداریها و نهادهای محلی محور این فعالیت در سطح محلی قرار گیرند و مدیریت این اقدامات و هماهنگیها به عنوان مسئولیت اصلی آنها پذیرفته و متناسب با آن سازماندهی شوند.
وی بیان این مطلب که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر محرومیت زدایی ما در ستاد بازآفرینی وظیفه سنگینی بر عهده داریم، گفت: طبق آخرین آمار از بافتهای ناکارآمد در کشور ما بالغ بر ۲۰ میلیون نفر ساکن در این مناطق داریم که این رقم حدود ۳۳ درصد از جمعیت شهری است.
استادی ادامه داد: با این وضعیت تقریباً میتوان گفت که حاشیه شهرها دارد بر متن غلبه میکند لذا میطلبد تا در رویهها و سیاستها حوزه شهرسازی یک بازنگری اساسی داشته باشیم.
به گفته وی، این ۲۰ میلیون نفر در ۱۶۶ هزار هکتار بالغ بر ۲۳ درصد از سطح شهرهای کشور را شامل میشود که این امر بیانگر آن است که در مواجهه با این موضوع با یک یا دو محله مواجه نیستیم لذا باید تا حداقل یک سوم از منابع و ظرفیتهای همه دستگاهها در کنار شهرداریها در دولت عدالت محور ۹ معطوف به این محلات شود.
وجود ۲۱۸۰ هکتار بافت فرسوده شهری در استان مرکزی
وی یادآور شد: جهت تحقق این امر میطلبد تا تمامی مسؤولان ستاد بازآفرینی و مدیران شهری از همه دستگاهها مطالبه گری کنند تا حداقل ۳۰ درصد از منابع را در این محدودها بیاورند و شاهد حرکت جمعی در کنار شهرداری باشیم.
وی اظهار داشت: طبق آخرین آمار از مرکز آمار از بافتهای مصوب هم اینک بالغ بر دو میلیون ۷۰۰ هزار ابنیه ناپایدار در ۲۴۱ شهر کشور داریم که یعنی ۹ میلیون نفر در پهنه خطر بالا و خیلی بالا قرار دارند.
وی گفت: این امر بیانگر آن است که با کوچکترین زمین لرزه شاهد یک فاجعه در کشور خواهیم بود.
استادی افزود: استان مرکزی هم به همین شیوه است به طوری که در ۱۷ شهر آن دارای محدوده مصوب داریم که بالغ بر ۳۱۵ هزار نفر در این محدودهها ساکن هستند.
وی تصریح کرد: این استان دارای دو هزار و ۱۸۰ هکتار بافت فرسوده شهری با حدود ۵۰ هزار ابنیه ناپایدار است که در محدودههای مصوب واقع هستند.
استادی ادامه داد: در شهر ساوه نیز ما حدود ۱۲ هزار ابنیه ناپایدار داریم که جمعیتی حدود ۹۴ هزار نفر در این ابنیه ها ساکن هستند و این زنگ خطری است که باید به آن توجه کنیم.
وی تصریح کرد: مسئلهای که ما در این محدودهها با آن گریبان گیر هستیم این است که نابرابریهای پیدا و پنهانی در این مناطق وجود دارد که توزیع نامتناسب و ازدحام جمعیت، آسیبهای اجتماعی، فقر بهداشت و خدمات و … بخشی از آن است.
استادی گفت: برخورد مقطعی در حل مشکلات این مناطق کارساز نیست بلکه در این ستادها باید با تلاش و هم افزایی سعی کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم و با رویکردهای کارآمد بر مشکلات این مناطق غلبه کنیم.
استادی در ادامه این نشست به تشریح رویکردها و راهکارهای اقدام در بافتهای ناکارآمد شهری و ظرفیتها جهت فعال سازی ستادهای بازآفرینی و… پرداخت.
همچنین در این نشست در خصوص شناسایی و ساماندهی بافتهای فرسوده شهری، پیشگیری از رشد و گسترش بافتهای ناکارآمد شهری، نوسازی و مقاوم سازی ساختمانهای قدیمی و فاقد استحکام با هدف پیشگیری از وقوع تلفات مالی و جانی در هنگام وقوع زلزلههای احتمالی، همافزایی و همکاری بیش از پیش دستگاههای اجرایی بر انجام اقدامات مرتبط با بازآفرینی شهری، اختصاص بستههای تشویقی ویژه نوسازی بافتهای فرسوده و غیره بحث و تبادل نظر شد.
نظر شما